Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
02_104
speciální japonská keramická třecí miska s vroubkovanou glazurou uvnitř, miska pro výrobu gomasia – sezamové soli, ručně vyrobeno, každý kus je jedinečný originál, pro drcení a rozmělňování semínek i dalších ingrediencí, součástí je dřevěná palička
Tento produkt již není na skladě
Barva | hnědá, béžová |
Materiál | keramika, dřevo |
Výška | 8,5 cm |
Průměr | 17 cm |
Japonská keramická třecí miska, která je z vnějšku zdobená hnědou glazurou, uvnitř je neglazovaná a drobně vroubkovaná. Vroubkování slouží zejména pro rozmělňování semínek a bylin. Je báječným pomocníkem pro výrobu gomasio („gomašo“) – sezamové soli. Gomasio je zdravé ochucovadlo salátů i teplých jídel a je oblíbené pro své pozitivní účinky na lidské zdraví.
Gomasio se vždy připravuje v misce suribachi. Tato speciální japonská miska má podobnou funkci jako klasický hmoždíř. Rozdíl „suribašky“ oproti klasickému hmoždíři je v použitém materiálu, tvaru misky a vroubkovanému povrchu ve vnitřku těla misky.