Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Publikováno: 2020-02-21 13:30:38
Kategorie: Inspirace pro útulné bydlení
Máslo je základní surovinou české kuchyně, a tak je máslo trvalý obyvatel naší lednice. A už Vás napadlo, skladovat ho ve speciální dóze na máslo? Taková máslenka má totiž řadu skvělých výhod. A jakmile to jednou vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít skladovat a servírovat máslo jinak, než v máslence!
Dali jsme pro Vás dohromady několik důvodů, proč stojí za to ukládat máslo v lednici do máslenky.
Čerstvost
Máslo uložené v máslence s poklopem neosychá, je chráněno před světlem a vzduchem, a tak vydrží déle čerstvé a uchová si svou vůni a chuť.
Máslo a ne hliník
Už se Vám určitě stalo, že se hliníkový obal, v kterém je máslo zabaleno protrhl a Vy jste si na chleba kromě másla namazali i kousky hliníkové fólie. Tak tohle se Vám s miskou na máslo už nikdy nestane.
Ušetříte
Taky máte pocit, že velká část másla zůstane na hliníkové fólii a máslo z ní nejde setřít? Díky tomu pak zbylé máslo putuje do koše. Máslo z dózy na máslo můžete snít všechno a už nebudete vyhazovat žádné zbytky.
Konec mastnoty
Rozčiluje Vás, když máslo povolí, rozteče se a všude se rozpatlá? Tak přesně proto je tu pro Vás praktická dóza na máslo.
Hygiena
Skladování másla v máslence i v lednici je hygieničtější než skladování v otevřeném původním obalu, do kterého se mohou po otevření dostat různé bakterie. Nákaza másla bakteriemi hrozí i během servírování, proto je ideální podávat máslo v uzavíratelné dóze na máslo.
Multifunkčnost
Máslenka nemusí sloužit jen na uchování másla. Vyzkoušejte ji k uchování a servírování marmelády nebo sýrů.
Designový kousek
Máslenka není jen praktický kus nádobí, ale plní i funkci dekorativní. Vyberte si z nepřeberných designových vzorů máslenek takovou, která se bude nejlépe hodit do Vaší kuchyně. Máslenka tak není jen obyčejná dóza na máslo, může to být ozdoba Vašeho stolu.
Bezobalu - zero waste
A co se špinavou máslenkou? Jednoduše ji dejte do myčky a můžete ji opět vesele používat.